نمای کرتین وال آلومینیومی یکی از انواع نماهای مدرن ساختمانی است که با استفاده از لامل یا پروفیل های الومینیومی طراحی و اجرا می شوند. امروزه صنعت تولید و اجرای نماهای ساختمانی به دنبال افزایش کیفیت و زیبایی هستند.
نماهای کرتین وال با فولاد، چوب و آلومینیوم انجام می شوند. انتخاب آلومینیوم به عنوان فلزی سبک، مستحکم و منعطف تمام نیاز یک ساختمان برای داشتن نمایی محکم، زیبا و سازگار با عوامل محیطی مانند زلزله را برآورده می کند.
سیستم کرتین وال پوشش بیرونی ساختمانی است که در آن دیوارهای بیرونی غیر سازه ای هستند و فقط برای حفظ فضای دورنی از آسیب های ناشی از نفوذ آب و هوا می باشد. از آنجایی که کرتین وال غیر سازه ای است، می توان آن را از مواد سبک وزن ساخت و هزینه ساخت را کاهش خواهد داد.
معنی و تاریخچه کرتین وال
دهه 1930 میلادی، آغاز کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان بوده است. عبارت انگلیسی Curtain Wall که در فارسی همان کرتین وال خوانده می شود، ترکیب دو کلمه کرتین به معنای پرده و وال به معنی دیوار می باشد.
دلیل انتخاب این نام، به سبک بودن پرده به عنوان یک جداکننده بین دو فضا که به صورت آویزان به ساختار خود متصل می شود و تنها بار خود را تحمل می کند و همینطور محکم بودن دیوار بر می گردد.
سیستم کرتین وال آلومینیومی
کرتین وال آلومینیومی شیشه ای از دو جزء اصلی فریم یا چارچوب آلومینیومی و شیشه تشکیل شده است. سازه ی کرتین وال که بر روی ساختمان نصب می شود به گونه ای می باشد که بار مرده ناشی از وزن خود نما را تحمل می کند و همچنین بارهای زنده ناشی از نیروهای جانبی مثل باد و زلزله را درون خود سازه جابجا می کند که همین ویژگی موجب برتری و انتخاب کرتن وال نسبت به سایر نماهای ساختمان می گردد.
مولیون ها جداسازی های عمودی و ترانسوم ها جداسازی های افقی هستند، با این حال ترکیب های زیادی از کرتین وال ها وجود دارد، گاهی اوقات یک پانل منفرد به عنوان کرتن وال در نظر گرفته می شود.
مهره و ورقه کرتین وال آلومینیومی
پرده های ترانسوم یا ریلی افقی دارای اعضای افقی روی پانل دیوار هستند و بر روی دال لبه یا تیرها لنگر می زنند. اینها عمدتاً به حمایت از وزن مرده اجزای نما مربوط می شوند.
در تکنیکهای کرتین وال سنتی یا چسبناک یا فریم لس، لازم است که هر قطعه یکی یکی مستقر شود. اتصالات نیاز به تست و دقت با کیفیت بالا دارد، اما در سیستم یونیت، محصول کارخانه به عنوان دو بخش آماده می شود که به هم مرتبط می شوند.
جزئیات قاب پانل
ویژگی سیستم یونیت بخش بندی متغیرهای چند لایه و خاص در محیط پانل است. در مورد کرتین وال های چسبنده، انواع پارتیشن ها برای یک بخش آماده نمی شود. در سیستم کرتن وال برای جلوگیری از نفوذ آب از واحدهای عایق غیر قابل نفوذ استفاده می شود.
در مدت زمان طولانی، ممکن است به یک گذرگاه میانی نیاز باشد، که به طور دائم کل پانل عمودی را به دو قسمت تقسیم می کند. برای جلوگیری از متراکم شدن، مولیون و گذرگاه از نظر حرارتی آسیب می بینند، و از در هم تنیدگی سرد جلوگیری می شود. در سیستم کرتن وال برای جلوگیری از نفوذ آب از واحدهای عایق غیر قابل نفوذ استفاده می شود.
نگهداری از سیستم کرتین وال
کرتین وال آلومینیومی از بالا آویزان است، سپس در سطوح مختلف زمین پشتیبانی می شود، بنابراین لازم است که یک تیر لبه غیر قابل انعطاف برای دور نگه داشتن آن از انحراف شدید باشد. این انحرافات عمودی می توانند سیستم را مختل کنند.
به عنوان یک جایگزین، یک ستون فقرات فلزی قابل توجه اضافی ممکن است برای گسترش بین ستون های طرفین ارائه شود. بعداً نیازی به اتصال به تیر جانبی یا دال زمین نیست. خارهای تیز عمدتاً بخش های نورد گرم هستند.
مزایا سیستم کرتین وال آلومینیومی
حذف نفوذ آب و هوا و اشعه های مضر خورشید
جلوگیری از نفوذ آب عملکرد اساسی یک نمای ساختمان می باشد، که در نمای کرتن وال نفوذ آب به داخل نما اتفاق نمی افتد و یا بسیار کم خواهد بود. اشعه ماوراء بنفش ناشی از تابش خورشید می تواند باعث فرسایش مواد نما شود که در نماهای کرتین وال با پوشش دادن یک لایه بازدارنده UV می تواند روی سطح اعمال شود.
نمای کرتین وال عملکردی سازگار با محیط زیست برای کاهش انتشار دی اکسید کربن به محیط بیرون از طریق کاهش میزان اتلاف یا افزایش گرما در محیط های خارجی و داخلی است.
مقاومت در برابر باد، آلودگی های حرارتی و صوتی
سیستم کرتین وال آثار ناشی از باد را به عنوان تکیه گاه مستقیم به بدنه ساختمان منتقل می کند. برنامههای روکشکاری ساختمان که از پانلهای بزرگ ساخته شدهاند، اغلب یک طرفه هستند، بنابراین سطح هر طبقه به بار هوای ساختمان کمک میکند.
نمای کرتین وال آلومینیومی به عنوان یک ماسک و عایق حرارتی دقیق برای کاهش مصرف انرژی و انتشار CO2 عمل می کند. وجود عایق صوتی بین محیط های داخلی و خارجی در ساختمان های شهری ضروری است که این نما تاثیر مثبت بسیاری در این مورد دارد.
از معایب کرتین وال آلومینیومی می توان به نیاز به نیروی کار ماهر برای تولید و نصب آن اشاره کرد. همچنین هزینه حمل و نقل بالایی دارد و به درجه بالاتری از حفاظت برای انتقال نیاز می باشد. در هنگام نصب، نیاز به تجهیزات بالابر گران قیمت در محل می باشد.
انواع کرتین وال آلومینیومی
در حال حاضر نماهای کرتین وال به سه دسته اصلی استیک (Stick Built Glass System)، یونیتایز(unitized curtain wall) و عادی یا فریم لس(Frameless curtain wall) تقسیم بندی می شوند.
اجزای تشکیل دهنده نمای کرتن وال شامل: مولیون، ترانزوم، شیشه نما و انکور می باشد. مولیون همان جزء عمودی و ترانزوم افقی می باشد و عملکرد آنها برای تحمل وزن خود پروفیل های آلومینیوم است.
1. کرتین وال آلومینیومی استیک
سیستم کرتن وال استیک شامل اجزایی است که باید در هنگام ساخت در محل به صورت قطعه مونتاژ شوند و در ساختمان های کم ارتفاع یا مناطق کوچک نصب شوند.
برای مواردی که نیاز به ارتفاع قابل توجه تر دارد نیاز به داربست، جرثقیل و غیره می باشد که این امر موجب کاهش قیمت حمل و نقل می شود زیرا امکان تغییرات در محل وجود دارد اما مصرف زمان و نیروی کار بیشتر است.
2. سیستم کرتن وال یونیت
یستم کرتین وال یونیت شامل استفاده از واحدهای به هم پیوسته ای است که از کارخانه خریداری می شوند. اندازه گیری در این نوع از نما، به ارتفاع ساخت و ساز از زمین بستگی دارد، و بنابراین لازم است هنگام برنامه ریزی عمق نما، نحوه حمل و نقل و نصب را هم در نظر داشته باشید.
این سیستم بیشتر در ساختمان های بلند استفاده می شود و نیازی به کمک خارجی مانند جرثقیل یا داربست ندارد. فقط جرثقیل های کوچک یا بالابرهای موقت را می توان روی زمین گذاشت تا در هنگام نصب کمک کنند.
این سیستم به دلیل ساخت در محل کارخانه، سریع تر و با کیفیت بالاتری آماده می شود، اما به دلیل نیاز به دقت بیشتر در هنگام حمل و نقل، هزینه های زیادی را افزایش می دهد.
3. سیستم کرتین وال یونیتایز
در این سیستم، اجزای مولیون به طور جداگانه راه اندازی می شوند و واحدهای قاب هر مونتاژ بین آنها قرار می گیرد.
سخن پایانی
نمای کرتین وال آلومینیومی به دلیل عملکرد بسیار بهتر، تولید و نصب سریع، و همچنین وزن سبک و ارائه نمای زیبا، در صنعت ساخت و ساز ساختمان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
سیستم کرتن وال یک اختراع قابل توجه و منحصر به فرد در زمینه مهندسی عمران است که در میان انواع نماهای ساختمان، بهترین عملکرد ضد آب و همینطور دوام نهایی و زیبایی را دارد که منجر به طراحی های معماری انعطاف پذیر و مهندسی سازه آسان می شود.
برای دریافت مشاوره تخصصی می توانید با کلیک بر اینجا با همکاران ما در ارتباط باشید.
منبع: