جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پروفیل آلومینیوم و 7 کاربرد مختلف آن را بشناسیم

پروفیل آلومینیوم و 7 کاربرد مختلف آن را بشناسیم

فهرست مطالب

پروفیل آلومینیوم که به آن “فریم یا مقطع آلومینیومی” نیز می‌گویند، نوعی قطعه فلزی از جنس آلومینیوم و ساخته شده با استفاده از فرآیند اکستروژن می باشد و در طرح ها، رنگ‌ها و درصد براقیت های مختلف وجود دارد. صنعت پروفیل آلومینیوم، جزء صنایع زیردستی صنعت آلومینیوم می باشد که در واقع تولید قطعه های صنعتی و ساختمانی از شمش های آلومینیوم می باشد. انواع پروفیل های آلومینیومی وجود دارد که به سه دسته اصلی: پروفایل های استاندارد، اکستروژن های ویژه، و پروفیل های سفارشی تقسیم بندی می شوند.

در لغت پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع ثابتی در طولی مشخص است. پروفیل های آلومینیومی محصولاتی هستند که از آلیاژها یا بیلت های آلومینیوم تولید می شوند که از طریق فرآیند اکستروژن به قطعه های با شکل های مورد نظر تبدیل می شوند. مشخصات فیزیکی ترکیب منحصر به فرد تولید شده، بیشتر به این فرآیند بستگی دارد.

بیلت آلومینیوم نوعی شمش آلومینیومی است که از دسته ی محصولات ریخته گری آلومینیوم محسوب می شود و در صنایع اکستروژن به کار می رود. اکستروژن آلومینیوم را می توان نام دیگر پروفیل آلومینیوم دانست. این فلز به دلیل ویژگی های خوب زیر، در زمینه های مختلفی استفاده می شود:

  • استحکام و پایداری بالا
  • قابلیت چکش خواری بالا که می توان آن را به راحتی ریخته گری و ماشین کاری کرد،
  • رسانایی الکتریکی خوب
  • غیر مغناطیسی بودن آن
  • قابل بازیافت مکرر بدون از دست دادن یکپارچگی

بنابراین، آلومینیوم در تعداد فزاینده ای از نیازهای تولیدی، از جمله تولید قطعات برای ایستگاه های فضایی بین المللی یا در نیروگاه های هسته ای استفاده می شود.

انواع پروفیل آلومینیوم

 

انواع پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم در سه دسته اصلی: استاندارد، اختصاصی و سفارشی ساخته می شود و بنابراین می توان گفت که در انواع بی شماری تولید می گردد. هر پروفیل اکستروژن آلومینیومی در طیف وسیعی از اندازه های مختلف موجود است و می تواند با توجه به مقصد خود با آلیاژهای آلومینیوم متفاوتی ساخته شود.

پروفیل های آلومینیومی استاندارد:

پروفیل های استاندارد آنهایی هستند که دارای طرح ها و ویژگی های مشخصی در صنعت پروفیل آلومنیوم می باشند و اغلب توسط بسیاری از شرکت های بزرگ طراحی و تولید می گردند.

در تصویر بالا نمونه هایی از قطعه های استاندارد آورده شده است که در زمینه های مختلف اعمال می شوند. پروفیل‌های گوشه‌ای آلومینیومی، پروفیل‌های مجرای و دو کاناله، لوله‌ها و لوله‌های مربع و گرد، تراک‌های T، کانال‌های U و پروفیل‌های Z، میله‌های مسطح، گرد و مربعی، نمونه هایی از از این دسته هستند.

پروفیل های اختصاصی:

پروفیل های ویژه اشکال پیچیده ای هستند که بیشتر در بخش ساخت و ساز و مبلمان، در زمینه خودرو و در صنعت حمل و نقل استفاده می شود. به عنوان مثال می توان به حاشیه های آلومینیومی با اتصالات پیچی، تخلیه کننده ها و آبگیرها، اکستروژن های لعاب، قاب عکس، پروفیل های تزئینی برای وسایل نقلیه، عناصر گوشه با بخش های خاص، دستگیره ها و نرده های آلومینیومی تنها برخی از پروفیل های اختصاصی هستند  که هر روزه توسط شرکت های فعال در این صنعت تولید می شوند.

پروفیل های آلومینیوم سفارشی:

در صورت درخواست، بسته به نوع پروفیل آلومینیومی که برای کار شما مناسب است، می توانیم یک طرح خاص را مورد بررسی، طراحی و تولید بکنیم. در حقیقت، تخصص تتا آلومینیوم، تولید قطعه های کاملاً سفارشی است که دارای تحمل ابعادی بسیار ریز هستند، چیزی که اغلب در بازار رایج آلومینیوم یافت نمی شود، و با توجه به کاربرد مورد نظر ساخته می شوند.

برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم، ما دائماً در حال تحقیق و توسعه و همچنین در کادر فنی سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا سطح بالایی از جزئیات را در طول فرآیندهایی مانند:

  • برش آلومینیوم، با انواع مختلف اره و تحمل محدود
  • برش برای تبدیل پروفایل های مختلف با توجه به نیاز شما
  • درمان سطحی برای حذف هر گونه ناخالصی و تضمین هرگونه رنگ، سختی و براقی مورد نیاز

به دست آوریم. به عنوان مثال، ما پروفیل های آلومینیومی سفارشی برای پروژه های شهر آفتاب، اطلس مال تهران و سایر موارد مشابه را تولید کرده ایم. علاوه بر مزایای فنی ذکر شده در بالا، کیفیت محصول تولید شده و جلب رضایت مشتری، اولویت شرکت تتا آلومینیوم می باشد.

جهت دریافت مشاوره تخصصی و سفارش می توانید از طریق کلیک بر اینجا با بخش های شرکت در ارتباط باشید.

7 کاربرد مختلف پروفیل های آلومینیومی

7 کاربرد مختلف پروفیل های آلومینیومی

استفاده از پروفیل آلومینیومی بسیار عالی است که نمی توان آن نادیده گرفت. این محصول ساده و در عین حال مبتکرانه علاوه بر کمک به ساخت فلزات مدرن، مزایای بی شماری را به همراه داشته است و از آن در طیف وسیعی از کاربردهای ساختاری، مدل سازی یا قاب بندی استفاده شده است.

1. خطوط تولید

با اختراع خط تولید یا مونتاژ، این امکان برای انواع صنایع مختلف فراهم شده است تا فرآیندها و عملیات خود را به نحو احسن مدیریت کنند. با توجه به خواص زیاد آلومینیوم، نباید تعجب آور باشد که چرا پروفیل های اکسترود شده بهترین گزینه برای استفاده در صنایع مرتبط می باشند.

قطعاتی مانند شیر برقی را می توان با مواد آلومینیومی ساخت. این نوع آلیاژ سبک وزن، مقاوم در برابر خوردگی است و در مقایسه با سایر انواع مواد، گزینه ای کم هزینه را ارائه می دهد. شیرهای برقی که از آلومینیوم ساخته شده اند به ویژه در انتقال، انتقال و توزیع سیالات مختلف موثر هستند. این ماده بادوام و در عین حال سبک وزن می تواند تضمین کند که خط تولید در شرایط مطلوب باقی می ماند.

2. چارچوب درب آلومینیومی

چارچوب در

پروفیل های آلومینیومی نیز بهترین قاب درها را می سازند. همانطور که قبلاً متوجه شده اید، در یکی از مهم ترین بخش های هر سازه ساختمانی است که از ورود اشیا به فضاهای داخلی جلوگیری می کند و به همین ترتیب از ساختمان در برابر نفوذ هر نوع آلودگی محافظت می کند.

استفاده از پروفیل آلومینیوم در تولید چهارچوب در، نه تنها عملکرد این سازه را بهبود می بخشد، بلکه زیبایی را هم به همراه دارد. روکش براق آلومینیوم از نظر ظاهری دلپذیر است. فریم های درب آلومینیومی به دلیل مقاومت در برابر تخریب مواد مانند خوردگی، انحطاط و زنگ زدگی نیاز به نگهداری بسیار کمی دارند. این دوام همچنین از ورود ذرات ناخواسته هوا به منظور حفظ کیفیت هوای تمیز در داخل سازه جلوگیری می کند.

3. بخش های پنجره

در مقایسه با بخش های چوبی یا یو پی وی سی، بخش های پنجره آلومینیومی بسیار مقرون به صرفه تر و کاربردی تر هستند. مشابه قاب درب آلومینیومی ساده، بخش های پنجره ای که از آلومینیوم ساخته شده اند دارای عناصر کاربردی و تزئینی هستند.

مشکل قسمت های پنجره ای که با مواد مختلف ساخته می شوند این است که به راحتی تخریب می شوند. به عنوان مثال، نگهداری چوب به خصوص در شرایط سخت محیطی ممکن است دشوار باشد. در این میان ویژگی ها و خواص فراوان پروفیل های آلومینیومی باعث می شود که تخریب آن کمتر شود، به عنوان مثال، حرکت های عادی در پنجره های کشویی با خطرات محیطی مانند باران شدید و دمای بالا قطع نمی شود.

4. نرده ساختمان آلومینیومی

نرده ساختمان آلومینیومی

نرده های ساختمان باید چندین استاندارد ایمنی را رعایت کنند. در حالی که عامل اصلی نصب نرده ها عمدتاً به ایمنی مربوط می شود، در عین حال مفاهیم زیبایی شناختی نیز بسیار مورد توجه هستند.

به عنوان یک ماده، آلومینیوم بسیار کاربردی و چکش‌خوار است. تولید کنندگان نرده های محافظ می توانند طرح های متنوعی را روی پروفیل های آلومینیومی ارائه دهند. پروفیل های آلومینیومی را می توان برای تبدیل شدن به ستون های تزئینی، ریل های پایین، سیستم های مشبک، پایه های جدید و موارد مشابه تولید کرد.

5. تریلرهای کاربردی

تریلرهای شهری عمدتاً برای حمل انواع مختلف تجهیزات استفاده می شوند. این ماشین های ساده بسته به اندازه تریلر می توانند بارهای مختلفی از اشیاء را در خود جای دهند. آن‌ها سطح بالایی از دسترسی و انعطاف‌پذیری را ارائه می‌دهند، به‌ویژه، تریلرهای کاربردی به منظور محکم کردن کل سیستم روی یک وسیله نقلیه، یک اتصال جفت دارند.

بدنه تریلرهای کاربردی معمولاً از صفحات چوبی سنگین یا فولاد درجه یک ساخته می شوند. این مواد ممکن است لزوما ارزان نباشند، اما استفاده از پروفیل های آلومینیومی به عنوان نرده های جانبی، می تواند تا حد زیادی کل وزن را کاهش دهد. به اختمال خیلی زیاد، نیازی به ماده جایگزینی برای پروفیل آلومینیومی در آینده وجود نخواهد داشت، زیرا این ماده می تواند تا حد زیادی در برابر بسیاری از عناصر در فضای باز، که ممکن است کیفیت نرده ها را کاهش دهد، مقاومت کند.

6. محورهای محرک آلومینیومی

محورهای محرک آلومینیومی

مانند بسیاری از قسمت‌های یک خودرو، محور محرک این مسئولیت را بر عهده دارد که به وسایل نقلیه اجازه می‌دهد تا به راحتی در جاده حرکت کنند. این قطعات به خودرو امکان می‌دهند تا راحت‌تر از حالت استاتیک به حرکت تبدیل شود. مشکلات در محور محرک می تواند کنترل خودرو را دشوار یا کاملاً غیرممکن کند.

شفت محرک از نظر ظاهری نسبتاً بدون پیچیدگی است، لوله‌ای به نظر می‌رسد و فلنج‌ها، محورهای لوله، و یاتاقان‌ها به آن متصل هستند. بنابراین شفت های محرک آلومینیومی در مقایسه با موادی مانند فولاد بسیار سبک تر هستند. خودروهای با اجزای سبک‌تر افزایش قابل توجهی در طراحی، عملکرد، و سرعت دارند.

7. رادیاتورها

رادیاتورهای آلومینیومی خودرو نه تنها مقرون به صرفه هستند، بلکه گزینه ای برای صرفه جویی در فضا برای وسایل نقلیه نیز هستند. جدا از کاهش وزن کلی موتور، رادیاتور تمام آلومینیومی، استرس وارد شده به عملکرد رادیاتور را کاهش می دهد.

وظیفه رادیاتور صرفاً به تنظیم دمای عملکرد احتراق موتور خودرو مربوط می شود. به دلیل گرما و فشار بالایی که در فرآیند احتراق رخ می دهد، مهم است که رادیاتور دارای قطعاتی باشد که قادر به مقاومت در برابر این امر باشند. پروفیل های آلومینیومی، می توانند نیاز به کلاهک های پلاستیکی یا واشر سیلیکونی را کاهش دهند. نتیجه، یک رادیاتور آلومینیومی بدون درز ساخته شده است که انعطاف پذیر است و جریان بی وقفه سیالات را امکان پذیر می کند.

جمع بندی

همانطور که در این مطلب آورده شده است، استفاده از پروفیل آلومینیومی می تواند از ساختارهای لوله ای ساده تا شبکه های پیچیده تر، ماتریس ها یا سیستم های نرده متغیر باشد. صنعت ساخت و ساز تنها صنعتی نیست که از پروفیل آلومینیومی سود می برد. به عنوان محصولات اکستروژن، پروفیل های آلومینیومی در بسیاری از محصولات مانند نرده های جانبی، قاب پنجره ها، بخش های مختلف درها مفید هستند.

منابع:

  1. www.profall.com
  2. www.taberextrusions.com
  3. www.amcaluminum.ph

 

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *