سرامیک خشک
یکی از کاربردی ترین نماهای ساختمان ، نمای سرامیک خشک است که هر فرد فعال در حوزه صنعت ساختمان باید با ان اشنا باشد چرا که اجرای سرامیک خشک مزایای زیادی دارد و کیفیت مناسبی در اجرای نمای ساختمان ارائه میدهد .
جهت اجرای نمای خشک دست شما در انتخاب مصالح باز است و میتوانید هر نوع مصالحی که قابل استفاده برای نمای داخلی و خارجی ساختمان است را در هر ابعادی استفاده کنید. از مصالح رایج در اجرای نمای خشک میتوان به ورق کامپوزیت ، نما کرتین وال ، نمای خشک اجری و سنگی ، تایل سرامیک خشک و … اشاره کرد . که ما در این مقاله به بررسی نمای سرامیک خشک میپردازیم.
از دلایل نام گذاری سرامیک خشک عدم جذب رطوبت توسط پانل هاست . که با حذف ملات از زیرسازی نما این امکان فراهم شده است . این نما با روش هایی همچون سیستم نصب انکری ، روش نمایان ، روش غیر نمایان و نصب کلیپس پنهان شیاری نصب میشوند . سرامیک خشک دارای تنوع زیادی در طرح و رنگ یوده و به دلیل مزیت های زیادی که دارد مورد توجه بسیار قرار گرفته است. نمای سرامیک خشک به روش اکستروژن تولید میگردد و امروزه به عنوان جدیدترین نمای ساختمان ساخته میشود.
مقایسه نمای خشک و نمای ملاتی
تفاوت اصلی نمای خشک با نمای سنتی یا ملاتی در نوع نصب مصالح نما به سازه ی ساختمان است. در نمای خشک بر خلاف نمای ملاتی ، که از ملات استفاده نمیشود و سطح رویه نما را به وسیله اتصالات مکانیکی و عمدتا فلزی به سازه ساختمان متصل میکند .
در سیستم قبلی برای ایجاد نما از ملات یا چسب سیمانی برای اتصال نما به سازه اصلی ساختمان استفاده می شد. این سیستم مشکلات و محدودیت هایی از جمله عدم امکان استفاده از عایق کاری یا لایه عایق که موجب اتلاف انرژی زیاد و ورود هوا و الودگی صوتی به داخل ساختمان می شد را به همراه داشت . همچنین فشار بار و باد در ارتفاعات زیاد استحکام نما را زیر سوال برده و موجب سقوط نما می شد که خطرات جبران ناپذیری را به دنبال داشت .
در سیستم نمای خشک مصالح مورد استفاده برای نما با زیر سازی های المینیومی بدون استفاده از نیروی چسبندگی روی سازه اصلی ساختمان اعمال میشود و در نهایت عمر نما افزایش پیدا میکند . حتی در صورتی که نصب ان صحیح و مهندسی باشد می توانید مطمئن باشید که در شرایط سخت جوی هم به هیچ وجه سقوط نخواهد کرد و اسیبی نخواهد دید .
در روش سیستم نمای خشک نمای، نمای ساختمان دو پوسته میشود که یک لایه عایق وجود دارد و محفظه ی خالی . محفظه ی خالی هم مانند عایقی برای محافظت از ساختمان در برابر شرایط جوی ، الودگی های صوتی و سایر مزاحمت ها عمل میکند. تهویه جریان هوای داخل این محفظه با توجه به شرایط اقلیمی محل قرارگیری ساختمان و بسته به نیاز ان منطقه قابل تغییر است . برای شرایط اقلیمی گرم و مرطوب هوای داخل این فضا قابل تهویه است ، اما برای شرایط اقلیمی سرد و خشک ، طراحی نما طوری انجام میشود که هوا داخل فضای خالی محبوس شود تا عایق بهتری برای ساختمان باشد .
انواع نمای خشک
انواع نمای خشک بر اساس نحوه ی نصب و قرار گرفتن اتصالات در نما به دو دسته :
. مشهود یا نمایان visible
. نا مشهود یا غیر نمایان invible
تقسیم میشود .
سیستم نمای خشک نمایان
در سیستم های نمای خشک مشهود یا نمایان قسمتی از بست هایی که برای نگه داشتن سرامیک استفاده میشوند . از بیرون ساختمان هم قابل مشاهده هستند . البته راه هایی هم برای کاهش جلب توجه این بست ها وجود دارد از جمله رنگ کردن قسمت های نمایان بست به رنگ رویه نما . در صورت انجام این کار حتما باید از رنگ های پایدار در برابر عوامل جوی استفاده کرد، چون این بست ها در معرض اسیب بر اثر عوامل جوی قرار دارند .
سیستم های نمای خشک غیر نمایان
در سیستم های نمای خشک نا مشهود ، پس از نصب نما بست های مورد استفاده مشاهده نمیشوند . در واقع قبل از ان که نما نصب شود روی سطح رویه ساختمان عملیاتی انجام میشود که بسته به نوع سیستم ممکن است به صورت سوراخ و یا شیارهایی در پشت یا لبه های رویه باشد.
مزایا اجرای نمای سرامیک خشک
.سهولت نصب
. سرعت در اجرا
.اجرای مهندسی کم کردن پرت مصالح
. تنوع در رنگ و ابعاد
.مقاومت در برابر تغییرات دما و محیط
.امکان بازیافت و استفاده مجدد ااز مصالح
.اجرا مطابق با استاندارد جهانی
.کیفیت بالا
. کاهش اتلاف انرژی
کاهش وزن سازه ساختمان
.نگهداری اسان و تعمیر بدون اسیب به سایر قسمت های نما
. بالا بودن ایمنی نسبت به روش ملاتی
. هزینه ی پایین به نسبت اجرا به روش ملاتی
.و …
نکات مهم در اجرای نمای سرامیک خشک
1. چارچوبی که جهت اجرای نمای سرامیک خشک انتخاب می شود باید از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
2. اتصالات بایستی در برابر سرما ، گرما ، یخبندان، بخار اب و گازها و الایندگی های موجود در هوا مقاوم باشد
3. مصالح زیرسازی باید به گونه ای انتخاب شوند که از لحاظ شیمیایی با هم مغایرت نداشته باشند و دچار خوردگی و پوسیدگی نشوند .
4.برامدگی،پنجره ها و لبه هایی که نیاز به درزبندی دارند با دقت زیاد درزبندی شود
5.بعد از نصب و اجرای نمای سرامیک خشک ، کیفیت کل نما مورد بررسی و ازمایش قرار بگیرد در ساخت بست ها از فولاد ضد زنگ استفاده کنید.
6. ابعاد و فاصله نصب بست ها به صورت دقیق و مناسب با ابعاد ساختمان محاسبه میگردد.
7. بین بست ها از واشرهای پلاستیکی مقاوم برای جلوگیری از خراب شدن نما بر اثر فشار و ضربات وارده استفاده می گردد.
8. حداقل از 2 بست جهت نصب ریل های نگهدارنده پنل های سرامیکی استفاده میگردد.
9. پنل های سرامیک بدون شکستگی و یا کثیفی باشند .
هزینه اجرای نمای سرامیک خشک
قیمت نمای سرامیک خشک به عوامل زیادی بستگی دارد ، در این قسمت به بررسی عوامل تاثیر گذار در قیمت این نوع از نماهای خشک می پردازیم .
نحوه ی اجرا
.کیفیت سازه ی اتصال
.برند پانل های سرامیک
.متراژ استفاده از سرامیک خشک
.کیفیت تایل های سرامیک
.نوع فلز استفاده شده در سازه های نگهدارنده
و…
تتا المینیوم تولید کننده انواع پروفیل و درب و پنجره ترمال بریک ، نرمال بریک ، سیستم گیوتینی و انواع نما های مدرن {سرامیک خشک ، همه مقاطع کرتین وال…}
برای راهنمایی بیشتر با مدیر فروش شرکت در ارتباط باشید
ارتباط ومشاوره رایگان با کارشناسان تتا آلومینیوم
ارتباط ومشاوره رایگان با کارشناسان تتا آلومینیوم