blank
blank

رنگ الکترواستاتیک چیست؟ نوع رنگ، مزایا و معایب

رنگ الکترواستاتیک نوعی پوشش اسپری است که با القای بار الکتریکی به ذرات رنگ درون اسپری، برای پوشش مؤثر زیرلایه فلزی استفاده می‌شود و باعث می‌شود رنگ به سطح دارای بار مخالف فلز بچسبد.

یک تفنگ اسپری از هوای فشرده برای اتمیزه کردن رنگ الکترواستاتیک از یک اسپری از قطرات ریز استفاده می کند و رنگ را از طریق سر تفنگ اسپری (نوک) وارد می کند. به قطرات بار مثبت داده می شود. قطرات با بار مثبت به زیرلایه فلزی جذب می شوند که در طول عملیات بار منفی دارد.

این نوع رنگ نیز مانند سایر رنگ ها، برای جلوگیری از خوردگی استفاده می شود. تکنیک الکترواستاتیک اعمال رنگ بر روی سطح فلز شامل قانون جذب بین ذرات با بار مثبت و منفی است. این فرایند به صورت ذرات پودری روی یک زیرلایه فلزی اعمال می شود، سپس با اعمال بارهای الکترواستاتیکی با شدت بالا محافظت و خشک می شود.

نوع رنگ و مدت پایداری

نوع رنگ و مدت پایداری

برای رنگ آمیزی الکترواستاتیک از چه نوع رنگی استفاده می شود؟ تقریباً هر گونه روغنی بدون مواد فلزی و رقیق شده با مواد شیمیایی خاص برای بیشتر کاربردها به خوبی کار می کند. انواع مبتنی بر آب معمولاً بدون اقدامات احتیاطی و تنظیم خاصی برای این فرآیند کار نمی کنند.

رنگ الکترواستاتیک دوام بیشتری دارد و لازم نیست هر چند سال یکبار نگران رنگ آمیزی مجدد باشید. در عوض، قبل از اینکه بخواهید تعمیر و نگهداری کنید و همه چیز را به حالت اولیه برگردانید، رنگ می تواند از 10 تا 15 سال دوام بیاورد.

مزایا

آیا رنگ الکترواستاتیک ارزشش را دارد؟ این نوع رنگ آمیزی بسیار تمیز است زیرا پاشش به صورت یکنواخت انجام می شود. سطح شیء رنگ شده به دلیل غیر متخلخل بودن و غیر قابل نفوذ بودن در برابر مواد شیمیایی مورد استفاده برای تمیز کردن، بهداشتی است.

این نوع رنگ بسیار کارآمد، مقرون به صرفه  می باشد. یکی از قابل توجه ترین مزایا این است که سیستم های پوشش اغلب به طور کامل یک شبه خشک می شوند. بنابراین، پرسنل می توانند از روز بعد فعالیت خود را از سر بگیرند.

پوشش پودری آلومینیوم توسط فرآیند الکترواستاتیکی انجام می شود. پودر با بار منفی روی یک جسم آلومینیومی با بار مثبت اعمال می شود. اثر  چسبندگی موقت رنگ را تضمین می کند و پس از آن در کوره گرم می شود.

محدودیت های رنگ الکترواستاتیک

محدودیت های رنگ الکترواستاتیک

یکی از محدودیت های این نوع رنگ این است که اسپری الکترواستاتیک را فقط می توان برای رنگ آمیزی مواد رسانا استفاده کرد. اگرچه امکان دستیابی به ضخامت های بالای لایه رنگ وجود دارد، از آنجایی که سطح پس از اعمال یک لایه ایزوله می شود، لایه دوم را نمی توان به صورت الکترواستاتیک اعمال کرد.

هزینه تجهیزات در این نوع رنگ بالاست و برای سطوح بزرگ مفید نیست. در پاسخ به این سوال که آیا رنگ آمیزی الکترواستاتیک بهتر از رنگ پودری است؟ می توان اینچنین پاسخ داد که در صنعت معمولا رنگ الکترواستاتیک را همان رنگ پودری می دانند و تا حدودی درست هم هست و تفاوت را می توان در میزان دما در حین فرایند دانست.

پوشش پودری و رنگ آمیزی اسپری هر دو محافظت عالی را ارائه می دهند، اما تعیین اینکه کدام یک برای شرایط خاص بهترین است دشوار می باشد. در رنگ آمیزی الکترواستاتیک بدون نیاز به حرارت مشخصی می توان فرایند را تمام کرد ولی برای تکمیل رنگ آمیزی پودری بدون بار، از فرآیند پخت حرارتی بالای 385 درجه استفاده می شود.

 

پروفیل آلومینیوم و 7 کاربرد مختلف آن را بشناسیم

 

منابع

  1. www.corrosionpedia.com
  2. www.comhan.com

 

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

blank